Dušeci od memorijske pene

Dušeci od pene su dušeci novog doba. U zavisnosti od Vaših potreba možete birati više kombinacija što se tiče sastava jezgra dušeka od pene. U ponudi su od najmekših do najtvrđih, kao i dušeci sa dodacima Memo cool pene, Memory pene ili HR pene na postojeću Sky cell penu. Ovakvi sastavi neće dozvoliti skupljanje bakterija, plesni ni grinja na Vašem ležaju.

Memory Pena

Materijal nastao u NASA laboratoriji za potrebe najbolje zaštite i najvećeg komfora prilikom svermirskih letova. Specijalna svojstva Memory pene omogućavaju idealno prilagođavanje telu prilikom odmora. Nakon ustajanja, Memory pena vraća se u svoj prvobitni izgled. Komercijalna upotreba ovog izuzetnog materijala je započela pre tridesetak godina, od kada je postao simbol izuzetno zdravog i opuštajućeg sna.

Memo Cool Pena

Materijal koji ima odlicno svojstvo da skuplja manje toplote u odnosu na dušeke sa obicnom memory penom. Memo cool ima jedinstvenu strukturu koja je neophodna za zdrav san. Kombinuje jedinstvenu anatomsku podršku i
udobnost poput “sedmog neba”. Memo cool odgovara za sve uzraste, daje telu ortopedsku podršku i pomaže u očuvanju zdravlja. Gornji sloj dušeka - gde memo cool ima efekat hladenja, smanjuje opterecenje mišica i pomaže relaksaciju i ne vrši nikakav pritisak na telo. Sama pena ima efekat “memorijskog oblika”, koji garantuje izuzetan komfor. Memo cool pena je nova tehnologija naše kompanije, koja za 50% manje skuplja toplotu od standardne Memory pene.

HR (High Resilience) Pena

Materijal sa izuzetnim odnosom između čvrstine i prilagodljivosti idealna je potpora telu za savršen odmor. Polako se opušta kada
legnete i nežno vas podiže kada ustajete. Neuporediv doživljaj komfora prilikom spavanja.

Sky Cell

Zahvaljujući jedinstvenom tehnološkom rešenju kompanije BAYER, proizveli smo seriju poliuretanskih pena sa otvorenim ćelijama objedinjenih zaštićenim imenom SKY CELL. SKY CELL tehnologija omogućava da vazduh neprestano prolazi i tako omogućava neprestano provetravanje. U dušeku se ne zadržavaju isparenja i ne mogu da se razviju mikrorganizmi, grinje ili plesan. Zato s pravom ističemo da su naši dušeci zaštitnici vašeg zdravlja.

Stepen tvrdoće Dušeka

Je ustvari nivo opterećenja koji dušek može da podnese, a da u njegovoj strukturi ne dodje do deformacija i ujedno da osoba koja na njemu spava ne izgubi osećaj komfora.U našoj kompaniji smo tvrdoću dušeka podelili u 4 kategorije:

 • H1  - (do 60 kg) to su mekaniji dušeci, koji nisu u stanju da podnesu veća opterećenja i uglavnom se preporučuju za decu i tinejdžere, odnosno za osobe do 60kg telesne težine.
 • H2  - (do 90 kg) – nesto čvršći od prethodne kategorije. Takodje se preporučuju za mladje osobe ili za mršavije.
 • H3  - (do 130kg)- dušeci pod oznakom H3 mogu da podnesu visok nivo opterećena i smatra se da su najoptimalniji najvećem broju korisnika.
 • H4  - (i preko 130kg)- Ovo su izuzetno tvrdi dušeci, mogu ih koristiti osobe koje imaju čak i preko 130kg. Takodje se savetuje korisnicima koji imaju problem sa kičmom i neophodna im je izuzetno tvrda podloga za spavanje.


Obradite pažnju na oznaku za tvrdoću dušeka i uskladite je sa vašom telesnom težinom i eventualnim potrebama.

View as Grid List

artikala: 11

Poređaj opadajuće
po strani
  • -30%
  Platinijum Dušek
  As low as 18.816,00 din.
 1. Apolon Dušek
  As low as 29.694,00 din.
 2. Base Dušek
  As low as 6.277,00 din.
 3. Base Plus Dušek
  As low as 9.740,00 din.
 4. Andreas Dušek
  As low as 20.475,00 din.
 5. Best Memory H3 Dušek
  As low as 31.276,00 din.
 6. Maxi Dušek
  As low as 19.145,00 din.
 7. Memfis Dušek
  As low as 20.354,00 din.
 8. SPA Dušek
  As low as 20.959,00 din.
 9. Sky Dušek
  11.837,00 din.
 10. Kronos Dušek
  As low as 17.900,00 din.
View as Grid List

artikala: 11

Poređaj opadajuće
po strani