Dušeci sa žičanim jezgrom

Dušek sa klasičim žičanim jezgrom sastavljen je od međusobno povezanih spiralnih, čeličnih, savitljivih opruga. Standardni dušek prosečno sadrži oko 300 opruga i obično se zbog svoje čvrstoće, koristi i u ortopedske svrhe. Težina mu je manja nego kod dušeka sa džepićastim jezgrom, pa ga je lakše okretati. Naši dušeci sa žičanim oprugama su dodatno obogaćeni slojevima Sky Cell Pene, koja je elastična i omogućava neometano strujanje vazduha, što pospešuje provetravanje. U Sky Cell Peni se ne mogu zadržavati isparenja, pa samim tim ni mikroorganizmi, grinje ili plesan. Ovi dušeci su spoj stare i nove tehnologije koji nude odličan odnos cene i kvaliteta.

Bonnell Opruge

Proverena tradicionalna tehnologija omogućava odlicna ergonomska svojstva i potporu telu neophodnu za udoban odmor. Dušeci povećane tvrdoće su preporučeni osobama sa većom težinom i omogućavaju im olakšano ustajanje i prevenciju problema sa kičmom.

Stepen tvrdoće Dušeka

Je ustvari nivo opterećenja koji dušek može da podnese, a da u njegovoj strukturi ne dodje do deformacija i ujedno da osoba koja na njemu spava ne izgubi osećaj komfora.U našoj kompaniji smo tvrdoću dušeka podelili u 4 kategorije:

 • H1  - (do 60 kg) to su mekaniji dušeci, koji nisu u stanju da podnesu veća opterećenja i uglavnom se preporučuju za decu i tinejdžere, odnosno za osobe do 60kg telesne težine.
 • H2  - (do 90 kg) – nesto čvršći od prethodne kategorije. Takodje se preporučuju za mladje osobe ili za mršavije.
 • H3  - (do 130kg)- dušeci pod oznakom H3 mogu da podnesu visok nivo opterećena i smatra se da su najoptimalniji najvećem broju korisnika.
 • H4  - (i preko 130kg)- Ovo su izuzetno tvrdi dušeci, mogu ih koristiti osobe koje imaju čak i preko 130kg. Takodje se savetuje korisnicima koji imaju problem sa kičmom i neophodna im je izuzetno tvrda podloga za spavanje.


Obradite pažnju na oznaku za tvrdoću dušeka i uskladite je sa vašom telesnom težinom i eventualnim potrebama.

View as Grid List

artikala: 3

Poređaj opadajuće
po strani
 1. Kronos Spring Dušek
  As low as 14.900,00 din.
 2. Fleks Dušek
  As low as 22.417,00 din.
 3. Forma Dušek
  As low as 15.955,00 din.
View as Grid List

artikala: 3

Poređaj opadajuće
po strani