Bračni kreveti

S obzirom da trećinu života provodite u krevetu, odluka o izboru kvalitetnog bračnog kreveta je izuzetno važna. Pored toga, on je i centralni element Vašeg najintimnijeg prostora u stanu - spavaće sobe. Osim što treba da Vam se estetski svidi, krevet mora biti funkcionalan i udoban. Kada birate svoj sledeći krevet morate razmisliti o ovim karakteristikama.

Dimenzije

Treba razmisliti koja dimenzija bi bila idealna. Premali krevet će biti neudoban, ali preveliki krevet je nepraktičan i zauzima puno mesta. Naša prodavnica nudi Vam nekoliko veličina kreveta: 200x120cm, 200x140cm, 200x160cm, 200x180cm. Najmanja veličina je praktična ako vam je ušteda prostora prioritet. Dimenzije 200x140cm i 200x160cm se smatraju standardom, dok je 200x180cm dosta veliki bračni krevet.

Idealna veličina zavisi i od visine i građe vlasnika kreveta. Da biste odredili optialnu šiinu koja je potrebna baš za Vas možete se poslužiti ovim trikom. Lezite na leđa i sklopite ruke iza glave. Širina laktova opružeih na stranu će Vam ukazati na idealne dimenzije Važeg novog kreveta. Sada Vam samo trebaju podatci Vašeg partnera i spremni ste da odlučite kojih dimenzija će biti Vaš novi idealan bračni krevet. Izbor širine kreveta će zavisiti i od još jednog faktora - Da li ćete koristiti zajedničku ili zasebne posteljine? Ako koristite zajedničku posteljinu bolje je da odaberete krevet nešto skromnijih dimenzija, dok ako koristite zasebne posteljine, biće Vam udobnije i prijatnije da imate nešto više mesta.

Uzglavlje

Da li vam je potreban krevet sa uzglavjem i šta vam to pruža?

 • Podršku za glavu i leđa

Krevet često nije samo mesto gde spavate, već i čitate, skroluje kroz društvene mreže, gledate televizor i još mnogo toga. Uzglavlje može biti od koristi da vam pomogne da udobno sedite u krevetu tokom dužeg vremenskog perioda - vaša kičma će vam biti zahvalna.

 • Sprečava oštećenje zida

Uzglavje sprečava da se ivice i uglovi Vašeg kreveta prislanjaju direktno na zid. Uzglavlje će stvoriti barijeru između vašeg kreveta i zida, sprečavajući bilo kakvu štetu koja može nastati kao rezultat kontakta.

 • Čuva jastuke

Ako spavate bez uzglavlja, možda znate kako je probuditi se usred noći i otkriti da Vam jastuka nema. Najčešće ćete ga naći između vašeg kreveta i zida. Takav problem mogao bi biti sprečen krevetom koji ima uzglavljem.

 • Estetski detalj

Uzglavlje kreveta može biti centralni deo dekoracije vaše spavaće sobe. Uzglavlja dolaze u velikom broju različitih materijala i dizajna, što Vam može pomoći da stvorite atraktivnu pozadinu - čineći da se vaš krevet izdvaja od vašeg zida na više načina.

Kada birate dizajn uzglavlja, imajte na umu da određene boje mogu naštetiti ili pomoći vašem mirnom snu. Na primer plava, bež ili siva boja mogu promovisati osećaj smirenosti i spokoja, dok suviše jarke i žive boje mogu naći bolju primenu u nekom drugom delu Vašeg doma.

Konstrukcija

Krevet za spavaću sobu je dugotrajna investicija pa je bitno izabrati kvalitetan krevet koji će ispuniti sve Vaše potrebe i zahteve. Najbolje je da krevet nudi čvrstu strukturu kojoj neće biti potrebne dodatne tačke oslonca i koji se neće ugibati ili škripati ako se naslonite na njega. Takođe, bitno je i da krevet nudi dobru dodatnu podršku dušeku, inače ni jedan dušek neće biti dovoljno dobar. Svi bračni kreveti u našoj prodavnici imaju letvice od brezovog drveta koje su visokokvalitetne, izdržjive ali i fleksibilne.

Prostor za odlaganje

Krevet sa prostorom za odlaganje je korisna investicija, jer nudi laku mogućnost skladištenja posteljine, dodatnih jastuka, jorgana, ćebadi, pa štedi prostor i olakšava organizacju. Ovakvi kreveti imaju još jednu prednost, a to je da omogućuju da se u prostor ispod kreveta ne zavlači prašina što posebno znači osobama koje su sklone alergijama.

 

View as Grid List

artikala: 4

Poređaj opadajuće
po strani
 1. Dallas bračni krevet
  As low as 38.499,00 din.
 2. Panamax bračni krevet
  As low as 44.499,00 din.
 3. Hilton bračni krevet
  As low as 59.499,00 din.
View as Grid List

artikala: 4

Poređaj opadajuće
po strani